Fürdőhelyek, strandok

Fürdőhelyek, strandok

Legyen szó akár természetes környezetben található strandokról, akár wellness fürdőkről, az Őrségben és környékén bármelyiket meg lehet találni.

Hársas-tó

Szentgotthárd-Máriaújfalu szélén, csodaszép környezetben terül el a Hársas-tó. Horgáaszok, kirándulók, túrázók kedvelt helye.

A fürdeni vágyók a tó déli részén kiépített strandnál csobbanhatnak, a többi részen tilos a vízbe menni. Szabadstrand, ingyenes. Szezonban kis büfé várja lángossal, üdítővel, egyéb finomságokkal a látogatókat.

Helyszín: Szentgotthárd-Máriaújfalu, Farkasfa felé haladva jobbra, az út mellett. Parkoló a tó mindkét végén van. Strandolóknak érdemes az Apátistvánfalvára vezető útról megközelíthető parkolót választani. 


Vadása-tó

Hegyhátszentjakabon, szép környezetben fekszik a túrázók, horgászok által is kedvelt, kristálytiszta vízű, 12 forrás által táplált Vadása-tó. Szezonban több vendéglátóhely is várja a látogatókat az "Őrség Balatonja"- ként is nevezett tó mellett. A strand nyáron tart nyitva, belépőjeggyel lehet ott tartókodni. 

Helyszín: Hegyhátszentjakab

További információk: vadasastrand.hu


Borostyán-tó

Zalalövő nyugati végében, szép környezetben terül el a Borostyán-tó. Túrázók, horgászok egyaránt megtalálják itt amire vágynak. A strandolók egy kiépített, büfékkel rendelkező, füves strandon csobbanhatnak. Az úszáson és evezésen túl kiépített strandröplabda- és strandfocipálya, illetve a tó körül kialakított erdei ügyességi tornapálya várja az érdeklődőket. A tónál kutyastrand is ki lett építve. Mindkét terület belépőjeggyel látogatható.

Helyszín: Zalalövő, Borostyán út


Szentgotthárd Spa&Wellness

A Szentgotthárd Spa & Wellness 1500 m2 vízfelületével, különleges csúszdákkal, pezsgőfürdőkkel, szaunákkal, sportolási lehetőségekkel, gyógy- és wellness kezelésekkel komplex szolgáltatást, tökéletes kikapcsolódást és regenerálódást nyújt az ideérkezők számára. A fürdő mediterrán hangulatát a pálmafák, egzotikus növények és a velük összhangban kialakított természetes kőburkolatok biztosítják.

További információk: gotthardfurdo.hu


Mjus Resort & Thermal Park

Körmenden található Magyarország egyik legújabb szórakoztató, wellness - és szabadidőközpontja, a Mjus World Resort & Thermal Park. Mediterrán jellegű, pálmafás strandja, egyedi medencéi, finn szauna, Kneipp váltófürdő, török és római fürdő, szaunák, gyógyteák, fitness terem is várják a látogatókat. 

További információk: mjusresort.com




9941 Őriszentpéter, Városszer 57. • +36 94 548-034 • orseg@tourinform.hu